heuvelkunst-2015008009.jpg
ARCHiART is een één mans architectenbureau dat, als onderdeel van een uitgebreid cluster van diverse professionals met elk hun eigen expertise, waar gewenst ondersteuning kan vinden. En hiermee altijd alle soortige projecten van elk formaat aankan.

De bedrijfsfilosofie van ARCHiART is terug te vinden in haar naam; tussen de architectuur staat de gebruiker centraal. En is samengevat in haar logo: de boomhut met de schommel staat voor een zorgvuldig ontwerp met aandacht voor haar omgeving, waar het goed verblijven is. Het detail zal het geheel versterken, speels, gebruikers vriendelijk en functioneel met een doordachte eigen vormgeving. Als architect kan (en wil) ik mij bezighouden met elk onderdeel van de opdracht; bij wijze van spreken van het theelepeltje tot het stedebouwkundigplan met alles daartussenin.

Een gebouw komt tot stand door het samenvoegen van een viertal aspecten: Als eerste de eisen van de gebruikers zelf; bijvoorbeeld het budget en de gekozen locatie. Als tweede geeft de wetgever de randvoorwaarden voor bijvoorbeeld een goed en gezond functioneren. Als tweede de functionaliteit; de ordening van de bouwkundige elementen en mobiliteit in en rond het gebouw. Als laatste de techniek; eventuele installaties maar ook gebruik makend van de natuurlijke mogelijkheden. Een bouwheer, de architect, als representant van de opdrachtgever, is met zijn kennis als een spin in zijn web degene die alles in de gaten houd; mensen en kennis verzamelen en zijn creativiteit inzet met als doel het optimale te bereiken. Iedere belanghebbende zal zijn mening geven en zijn inbreng hebben, alleen gezamenlijk zullen we mooie dingen kunnen bereiken.

Graag wil ik met u beginnen met het opstellen van een zogenaamd Programma Van Eisen. Hierin kunt u al uw eisen en verwachtingen kwijt. Dit stuk zal als basis dienen voor het uiteindelijke ontwerp. Vervolgens zal ik een schetsontwerp met referentiebeelden, een voorlopig ontwerp en een definitief ontwerp maken met elk een financiële indicatie. Deze ontwerpen zullen uitgebreid met u besproken worden zodat we niets vergeten. Wanneer dan de gemeentelijke instanties op dit DO hebben gereageerd zal een aannemer gezocht worden en zal ik de bouw namens u begeleiden. Samengevat betekent dit dat ik namens u als representant, de volledige voorbereiding, bouw en alles wat daar mee samenhangt, zal kunnen verzorgen.
Met ARHiART heeft u de zekerheid dat u een welgevormd, gefundeerd, consistent en functioneel gebouw krijgt . Ik hoop snel, met u aan de slag te kunnen!
heuvelkunst-2015106005.jpg heuvelkunst-2015106004.jpg heuvelkunst-2015106003.jpg heuvelkunst-2015106002.jpg heuvelkunst-2015106001.jpg
Willem van den Heuvel